< Takaisin

As Oy Torinlaita, sähkösaneeraus

As Oy Torinlaita, Tuomo Tuumanen: “Kiites on luotettava yhteistyökumppani, joka tekee sen mitä sovitaan”

Kiites teki jyväskyläläiseen asunto-osakeyhtiö Torinlaitaan sähkösaneerauksen keväällä 2017. 31 asuinhuoneiston, kuuden liikehuoneiston ja kolmen toimistohuoneiston talo on rakennettu kahdessa osassa vuosina 1938 ja 1959. Vastaavaa saneerausta ei ollut aiemmin tehty ja sähköpääkeskus sekä huoneistokohtaiset keskukset olivat lähes kaikki alkuperäisiä.

Ensimmäiset neljä kerrosta valmistuivat vuonna 1938 ja seuraavat kaksi taas vuonna 1959. Vuonna 1959 kaikki katutason asunnot muutettiin liikehuoneistoiksi. Sähkösaneeraus sai alkunsa taloyhtiön halusta päivittää sähköpääkeskus sekä huoneistokohtaiset keskukset nykypäivän tasolle. Taloyhtiön korjausrakentamisen suunnittelusta vastaa Talokeskus, jonka tekemän tarjouskilpailun kautta Kiites valikoitui saneerauksen toteuttajaksi.

 

– Meidän suunnitteluamme vetää Talokeskus. Tehtyjen remonttien osalta Talokeskus on kilpailuttanut urakoitsijat rehellisesti tarjouskilpailun perusteella. Tarjouskilpailuun on heidän asiantuntemuksensa perusteella valittu sellaisia yrityksiä, jotka pystyvät urakasta suoriutumaan, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tuomo Tuumanen.

 

– Minulla oli Kiitesistä myös omakohtaista kokemusta muista taloyhtiöistä. He ovat tunnettu ja luotettava toimija, jolta eivät ole työt jääneet kesken, Tuumanen lisää.

“Tiedotus oli asiallista”

Sähkösaneeraukseen kuului sähköpääkeskuksen sekä huoneistokohtaisten keskuksien vaihto, tarvittavat johdotukset sekä yhteisten tilojen sähköistystä. Sähkösaneerauksen yhteydessä päivitettiin Kiitesin toimesta myös telejärjestelmä ja modernisoitiin sähköliittymä. Saneeraus toteutettiin keväällä 2017. Työ oli valmis noin kuukautta ennen arvioitua valmistumista.

 

– Työmaa ei aiheuttanut minkäänlaista häiriötä asumiselle, kukaan ei valittanut. Saneeraus toteutui siinä laajuudessa kuin oli sovittukin. Kyllä taloyhtiön puolesta voin kiittää ja kumartaa Kiitestä. Aikataulu ja sovitut kustannukset pitivät, Tuumanen kuvailee.

 

– Tiedotus oli asiallista. Tiedotustilaisuuksia pidettiin sekä asukkaille että osakkaille. Työntekijät olivat mukavia miehiä ja heiltä sai aina ohi mennessään ja jutustelun lomassa lisätietoa, Tuumanen jatkaa.

“Työn jälki on kiitettävää”

Tuumasen mukaan Kiites huolehti työmaan siisteydestä hyvin niin työn aikana kuin sen päätyttyä. Paikat oli peitetty ja suojattu asianmukaisesti. Vastaanottotarkistuksen yhteydessä ei löytynyt mitään huomautettavaa.

 

– Kiites siivosi sillä tavalla kuin oli sovittukin, Tuumanen summaa.

 

– Työn jälki on kiitettävää, eikä mitään huomautettavaa löytynyt. Kiites on luotettava yhteistyökumppani, joka tekee sen mitä sovitaan sovittuun hintaan ja sovittuna aikana. Sehän se on aina tällaisissa hommissa se A ja O, Tuumanen päättää.